در مطلب قبلی که در وبسایت درج شده است درمورد چالکود، نحوه ایجاد آن و ترکیباتی که باید در چالکود استفاده شود، صحبت کردیم. در این مقاله میخواهیم درمورد انواع مختلف چالکود، نحوه مراقبت از چالهها و بهترین زمان انجام چالکود صحبت کنیم. پس با فرکشت همراه باشید.
1- چالهی کود
در این روش چالههایی به عمق 50-30 سانتیمتر (هر چه سن درخت بیشتر باشد چاله هم باید عمیقتر باشد) و قطر 20-30 سانتیمتر (بسته به نوع درخت) به تعداد مورد نیاز در اطراف هر درخت حفر میشود و ترکیبات مورد نظر در این چالهها قرار میگیرد.
2- کانال کود
در بعضی از مکانها درختان متراکم و فاصله آنها به هم نزدیک است. بنابراین امکان حفر چاله به صورت تک به تک وجود ندارد. در این باغها به جای چاله، کانالهایی در دو طرف درخت حفر میشود. سپس ترکیبات کودی داخل کانالها قرار میگیرد.
3- شیار کود
اگر شرایط به صورتی باشد که نتوانیم چاله یا کانال حفر کنیم میتوانیم به جای آن از شیارهای کود استفاده کنیم به این صورت که دایرههایی در اطراف درختان و با شعاع یک سوم سایهانداز در اطراف درخت حفر میشود و داخل چالهها مثل قبل با ترکیب کودی پر میشود.
بهترین زمان برای چالکود درختان
عموم بر این باور هستند که درختان در خواب نیاز به رسیدگی ندارند، در صورتی که بهترین زمان برای اصلاح خاک همین زمان است. زمانی که درختان در مرحله خواب به سر می برند بهتر زمان اجرای چالکود درختان می¬باشد که معمولا از اواخر پاییز تا پیش از شروع فصل رشد پیشبینی میشود.
مراقبت از چالهها
یکی از نکات مهم در مورد چالکود، مراقبت از چالهها و تأمین سالانه موادی که نیاز به تمدید دارند مثل نیتروژن که جزو عناصر پر مصرف درخت است و آبشویی بالایی نیز دارد. چالهها اگر مراقبت شوند تاثیر فوق العاده آن تا سالیان سال باقی میماند. لازم به ذکر است چنانچه چالهها دچار نشست شوند، روی سطح چالهها را با کود دامی پر کنید. برای پرکردن سطح به هیچ عنوان از خاک استفاده نکنید. استفاده از خاک باعث میشود بازخورد مطلوب را از چالکودها نگیریم.