شته خالدار بيد ( Tuberolachnus salignus) یکی از آفات مکنده بید می باشد که در تمام مناطق كشور انتشار دارد. این آفت بیشتر به صورت کلنی های بزرگ روی تنه و شاخه های بید مشاهده می شود. زمستانگذرانی این شته به شکل تخم روی شاخه و تنه درختان میزبان میباشد.
شکل شناسی آفت
این آفت قهوه اي رنگ، پوشيده از مو می باشد و حدود 10-8 میلی متر طول دارد. حشرات ماده به دو فرم بالدار و بی بال دیده می شوند. پشت بدن آفت غده برجسته مخروطي شكلي وجود دارد كه آن را از شته هاي ديگر متمايز مي سازد. از طرف دیگر، وقتی شته را له ميكنيم، لكه صورتي رنگي به جاي مي ماند.
نحوه خسارت شته خالدار بيد
شته خالدار بید به شاخه ها و تنه درختان حمله می کند و با مكيدن شيره گياهي خسارت وارد مي كند. علاوه بر این، مقدار زیادی عسلك توسط اين شته ترشح می شود و به شكل قطرات درشتي قابل مشاهده است. این قطرات ممکن است از تنه درخت جاري شود و حتی به زمين بريزد. به طور کلی، مکیدن شیره ی گیاهی و دفع عسلک باعث ریزش برگ درختان، خزان زودرس، کاهش بازدهی و در نهایت ضعف و خشکیدگی درختان می شود.
بهترین روش کنترل شته خالدار بيد!
درون درمانی یکی از بهترین روش های مبارزه با شته خالدار بيد است . با این تکنیک می توان سمو موثر را به مقدار کمتری به گیاه تزریق کرد (جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید).
گیاهان میزبان
بيد، صنوبر، كاج و توت