در مطالب قبلی که در وبسایت درج شده است درمورد چالکود، نحوه ایجاد آن، انواع مختلف چالکود، ترکیبات چالکود، صحبت کردیم. در این مقاله میخواهیم درمورد مزایای چالکود صحبت کنیم. پس با فرکشت همراه باشید.
چرا درختان نیاز به چالکود دارند؟
کمبود مواد آلی و آهکی بودن خاکها، مصرف غیر اصولی کود، کمتحرک بودن اغلب کودهای مصرفی باعث کمبود عناصر ماکرو و میکرو در اراضی زراعی و باغی کشور شده است. بر این اساس همواره نیازمند اصلاح خاک و تغذیه درختان میباشیم. یکی از بهترین گزینهها چالکود میباشد.
از مزایای چالکود میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
تغذیهی بهتر ریشه
افزایش تهویه خاک
افزایش نفوذ آب در خاک
افزایش سبزی و رشد بهتر درختان در بهار
افزایش جذب عناصر غذایی در خاکهای آهکی
افزایش مقاومت درختان نسبت به تنش سرمایی
جلوگیری از خشکیدگی سرشاخههای درختان میوه
کاهش غلظت یون بیکربنات در خاکهای سنگین بافت و متراکم
کاهش تثبیت عناصر موجود در کودهای شیمیایی در مجاورت ماده آلی
تقویت ریشه با چالکود ریشهزایی
همهی گیاهان نیاز به ایجاد ساختار ریشهای محکم دارند که در دوره رشد از آنها پشتیبانی کند. بنابراین ریشهزایی درختان یکی از مواردی است که نیاز به توجه ویژه دارد. بر اساس تحقیقات و تجربهی کاری، با چالکود ریشهزایی بر پایهی فسفر و مایکوریزا میتوان به افزایش ریشهزایی گیاه کمک کرد. در واقع در این ترکیب چالکود، قارچهای مایکوریزا جذب و انتقال بیشتر عناصر غذایی از جمله فسفر، پتاسیم، نیتروژن، منگنز، روی، مس و .. را افزایش میدهند و باعث بهبود ریشهزایی، کاهش نیاز غذایی گیاه، افزایش مقاومت به تنشهای زیستی و غیرزیستی میشوند.
بهبود رشد و عملکرد با چالکود رشد رویشی
تأمین عناصر غذایی ضروری به ویژه عناصر پرمصرف به خصوص نیتروژن به همراه عناصر کم مصرف مانند آهن به درختان کمک میکند در شرایط نامناسب محیطی و خاکی شهرهای ایران به ویژه شهرهای نیمه جنوبی ایران که دچار کلروز و کمبود عناصر غذایی و کاهش رشد میشوند، در کوتاهترین زمان رشد رویشی خود را با افزایش سنتز کلروفیل و فتوسنتز برگی بهبود ببخشند. با استفاده از متناسب با نوع درخت و آنالیز خاک میتوان به بهبود رشد و عملکرد گیاه کمک کرد.